Webmail  |  Instellen als startpagina
Home Agenda Ondernemers Geschiedenis Oud-Geleen Media Gastenboek Contact
Stichtingen en Verenigingen Oud-Geleen
.   .
.
.
Heemkunde Geleen
Heemkundevereniging Geleen

Geleen is Geleen. Dat is in ieder geval het devies van de Heemkundevereniging Geleen. Ook al zijn wij door een herindeling opgegaan in één grote gemeente, de (cultuur-) historie van Geleen is en blijft een op zichzelf staand gegeven. Het verschilt nogal van die van de andere bij de herindeling betrokken plaatsen.
Dat Geleen een rijke eigen cultuur en historie heeft, bewijzen de vele boeken en andere geschriften die verschenen zijn.

www.heemkunde-geleen.nl

Stichting Torenfeesten Oud-Geleen
Stichting Torenfeesten Oud-Geleen

De Torenfeesten, hebben een tweeledig doel nl. het verstevigen van de band tussen de parochianen onderling en het bijeenbrengen van gelden voor het verfraaien en in stand houden van 't kerkhof en de Parochiekerk van de

H.H. Marcellinus & Petrus, het oudste monument van Geleen.
www.torenfeesten.nl

Schutterij
Schutterij
HH. Marcellinus en Petrus

De schutterij waaruit H.H. Marcellinus en Petrus voortvloeide, werd in 1639 in Geleen opgericht. Het was de toenmalige pastoor Leurs die de Aartsbroederschap van Allerheiligste Drievuldigheid opricht "tot meerdere lof en glorie van onsen heer".

DE SCHUTTERIJ, IETS VOOR U?
Op zoek naar een mooie hobby? Klaroenblazers, Tambours en natuurlijk geweerdragers zijn van harte welkom. In het bijzonder jeugdleden. De muziekles is gratis en een instrument wordt ter beschikking gesteld. Voor meer info kunt u contact opnemen met het secretariaat.
www.schutterij-geleen.nl

.

Harmonie St. Cecilia 1866
Harmonie
St. Cecilia 1866

Als oprichtingsdatum is voor de vereniging aangehouden het jaar 1866, omdat in dat jaar haar eerste optreden plaatsvond, nl. op het festival in Amstenrade. Na schutterij HH. Marcellinus en Petrus is St. Cecilia de oudste vereniging van Geleen. In 1865 wist Pierre Baggen 17 dorpsgenoten bij elkaar te trommelen met tuba, trombone, piston, bugel, trompet en bombardon.

Lid worden?
De harmonie is altijd op zoek naar gemotiveerde leden. Naast een muzikale opleiding geeft de oudste muzikale vereniging van Geleen natuurlijk ook veel plezier en gezelligheid. Indien u interesse heeft kunt u altijd eens kijken op onze website, of natuurlijk contact met ons opnemen.
www.harmoniegeleen.nl

Schutterij

Buurtvereniging Schuttersplein heeft 260 gezinnen die lid zijn

De straten die bij deze Buurtvereniging behoren zijn: Brouwersstraat, Eindstraat, Haesselderstraat, Jodenstraat, Knapenstraat Leursstraat, Marcellienstraat, Meysstraat, Nijssenstraat, Pastoor Vonckenstraat, Rijksweg Noord (gedeelte tussen Eindstr.
en Past. Vonckenstraat), Het straatje, Schuttersplein en recentelijk is de Penrisstraat toegevoegd aan de vereniging.

De vereniging heeft als doel de saamhorigheid en gemeenschapszin van de leden te stimuleren. Er worden jaarlijks ca. 20 activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Secretariaat: Ria Hoedemaker Shuttersplein 11 6166 EC Geleen Tel:046-4741406
www.buurtverenigingschuttersplein.nl

Harmonie St. Cecilia 1866
Komitee Revu
Awt-GeleanElke 2 jaar wordt er een nieuwe Awt Geleanse revue op de planken gezet door meer dan 100 vrijwilligers.

K.R.A-G., het Kommitee Revu Awt-Gelaen, is vanaf de oprichting in december
2003 een geheel zelfstandige stichting met een eigen stichtingsbestuur.
Los van alle andere verenigingen en stichtingen in Oud-Geleen, maar er wel midden tussen in.
En in een prima samenwerking ermee.

www.revueoudgeleen.nl

.

De Uule
CV De Uule

De vastelaoavesvereniging haet de zetel in Awt Gelaen, ein van de awtste stokskes van Gelaen.

De Uule zeen in 1957 heropgerich nao dat in 1939 vastelavesvereniging " 't Uuleriek" helaas haet motte wieke veur externe machte. De vastelaovend is nuuj laeve ingeblaoze door ein sjtel vastelaovesgekke oet de gemeinsjap.

www.vvdeuule.nl

Harmonie St. Cecilia 1866

Awt prinse van de vastelaovesvereniging De Uule Awt Gelaen

www.awtprinseuule.nl

Harmonie St. Cecilia 1866

Veer zeen de awt jeugprinse van vastelaovesvereiniging de Uule in Awt-Gelaen.

Sinds enkele jaore zeen veer zeer actief in ut Gelaense. Mit es klapper "De uul geit los", wat een groat succes waor. Veer laote euveral waal os gezicht zeen en zeen ummer in veur een feestje!!!

Es dr dus get te doon is zeen veer aanwezig!!

www.awtjeugprinseuule.nl

.

Schutterij

Wijkplatform Oud-Geleen

De doelstelling van de website van het Wijkplatform Oud Geleen is informatie te geven van en voor iedereen.

Daarom lijkt het ons wenselijk om b.v. geplande verenigingsactiviteiten, acties en andere zaken door te geven voor plaatsing in de website of in onze agenda.

Dan kan iedereen hiervan kennis nemen en kunnen eventuele dubbele activiteiten misschien uitgesloten worden.

Om activiteiten of iets anders te melden kunt u contact opnemen met een van onze bestuursleden of met de Webmaster.


Schutterij

F.C. Geleen Zuid

FC Geleen Zuid is een amateurvoetbalclub uit Geleen. Deze fusieclub is in 1998 voort-gekomen uit de clubs Quick '08 en Kluis en heeft als oprichtingsjaar 1908. De wedstrijden worden gespeeld op het Graaf Huyn Sportcomplex, gelegen aan de Jos Klijnenlaan 685 in Geleen.

Momenteel kent de vereniging 7 senioren-teams, 31 jeugdteams en 2 veteranenteams (Fortuna en Quick). Het eerste elftal speelt dit seizoen in de 3e klasse B.


  1  Gemengd koor Zanglust Geleen


Het koor zingt in veel talen zoals Engels, Duits, Frans, Italiaans, Russisch, Nederlands, Limburgs, Latijn, ja zelfs in het Zweeds.

Jaarlijks wordt een groot concert georganiseerd op een podium in de gemeente Sittard/Geleen. Ook wordt het koor zo'n twee maal per jaar uitgenodigd om samen met andere koren een concert te geven.

Vanwege de respectabele leeftijd van de vereniging, en de betekenis die Gemengd Koor Zanglust Geleen heeft voor de samenleving, heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd om in 2008 Gemengd Koor Zanglust Geleen de Koninklijke Eremedaille te verlenen

Schutterij

Uulevelkes Awt-Gelaen

Een maal per jaar organiseert de stichting Vrouwluujzitting Awt-Gelaen een gezellige ochtend/middag voor de dames in oud geleen en omstreken.

De vrouluujzitting van Awt-Gelaen vindt altijd plaats op de tweede zondag na de 11e van de 11e.

 

Schutterij

Budoclub Oud-Geleen

Budoclub Oud Geleen biedt zowel Judo, Jiu-jitsu als Aikido aan voor jong/oud en beginners/gevorderden. We staan voor veilig en verantwoord sporten, zowel op als naast de mat. Dit resulteerd in tal van sport-gerelateerde, maar ook nevenactiviteiten voor onze leden, vrienden en familie.

www.budocluboudgeleen.nl

Schutterij

Z.V.V. Awt-Gelaen

Een zaalvoetbalteam ontstaan uit de kern van Awt-Gelaen. Een team wat meedoet aan de KNVB competitie met de binding en trots van Awt-Gelaen.

www.zvvawtgelaen.nl

.

Schutterij

Biljart vereniging Maurits

In overleg kan er de gehele week van ‘s-morgens tot  ‘s-avonds gebiljart worden.
Thans maken twee groepen van 6 en 7 personen gebruik van de maandag- en dinsdagavond.
Dus persoonlijke training, evenals in teamverband is bijna te allen tijde nog mogelijk.

Voor beginners behoort (bij)scholing tot de mogelijkheden. Het uitgangspunt is om elkaar actief leuke uurtjes te bezorgen.

B.V. Maurits neemt met 1 team deel aan de competitie in de hoofdklasse van de S.B.B.S. Sittard-Geleen e.o., welke in de middaguren plaatsvindt.

Schroom niet om eens te komen kijken op de vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur en eventueel op de maandag tussen 19.00 en 22.00 uur, want U bent van harte welkom.

Onze vereniging is gevestigd in het Hubertushuis (Niet in het horecagedeelte) en is via de achteringang bij de parkeerplaats te bereiken.


Biljart vereniging Maurits

Schutterij

Zaate Hermenie De Ealènjers Awt-Gelaen

Veer houwe op die trom en veer blaoze op de trööt,
mit de vastelaovend, in de waereldsjtad.

Veer sjpeele en veer zinge en veer valle in de gööt
en de luuj die vraoge: Jao, meh wae zint dat?

En dan zinge veer heel sjnel: veer zint de Ealènjerskapel
en veer sjpeele soms valsj en soms hèl.

Jao, de Ealènjers zint d’r ummer bie,
veer zint ein echte Gelaense zaate hermenie

Neet zeivere, mer blaoze!

Zin om mit te sjpele… mail nao: info@ealenjers.nl

 


Schutterij

Jeu de Boules Club Awt Galean

JBC Awt Gelaen beschikt over drie prachtige buitenbanen gelegen aan het Bokkeriejerssteegske pal naast de kerk en hier is tevens ons clubhuis. Wij zijn een vereniging met veel spelplezier voor jong en oud.

Doelstelling van onze vereniging is om op een gezellige en gezonde manier te bewegen.  Door een middag te Petanquen verzet je zo’n 1000 stappen in een sportieve en ontspannen sfeer.
Jeu de boules is een verzamelnaam van een aantal Franse balspelen.  Wij spelen als onderdeel daarvan het bekende “Petanque”. Nieuwe leden en ook bezoekers zijn altijd van harte welkom.

Kom gewoon eens langs op een van de vastgestelde speeldagen en speel geheel vrijblijvend mee, maar pas op, je bent gelijk verknocht.

Kom en doe mee op maandag- en woensdagmiddag van :
13.00 uur tot +/- 15.30 uur.

www.jbcawtgelaen.nl

.
.   .
.   .
. Wilt u zich aanmelden?

Klik hier om uw vereniging of stichting
gratis aan te melden.
.
.   .

powered by SDM-Services
Superdeboer